onsdag 4 januari 2012

Årets första bilder

Jag kunde inte hålla mig ifrån Råstasjön i tisdags när vädret var fint igen.
Det blev en fyra timmars utflykt innan jag skyndade till jobbet. Jag fick se vattenrallen (men någon vettig bild blev det inte) och jag fick fler chanser att fota några av mina favoritvinterfåglar.

En sparvhök och några kråkor bjöd dessutom på en fin och dramatisk flyguppvisning medan jag stod vid matningen. Roligt också att se effekten närvaron av en sparvhök har vid ett fågelbord. Det blev helt knäpptyst i några minuter...


Idag har jag gjort en ny investering, efter mycket funderande. I mars åker jag och min käre sambo till Tanzania, och då jag är så förtjust i min 70-200 utan converter (utmärkt för djur på någorlunda nära håll), vill jag att den ska sitta på D700:an. På D90:an ville jag ha ett hyfsat tele som inte kostar skjortan, och då slog jag till slut till på Sigmas 120-400 mm. Stabilisatorn för en del oväsen, men det är helt klart ett prisvärt objektiv. Jag ska prova det till helgen, så får vi se.

2 kommentarer:

Alabama sa...

Åh, så fina bilder du tar!

Kram från Lisa (fredriks)

Anonym sa...

Grattis till nyförvärvet och 70-200 VR den äldre versionen är det jag har.
Har Nikons nya konv III till 70-200:an och den funkar rätt så bra lite svårt att fokusera från ändläget till "andra sidan" bara...men fokuserar man manuellt så sköter AF resten...den sitter på för det mesta och är suverän när man inte vill släpa på den stora gluggen.

Steffe