söndag 11 december 2011

En mulen adventsmorgon

I morse tog jag mig en tur till Nyfors. Klockan ringde kl 05.30, jag åt en snabb frukost och sedan bar det iväg. Det var beckmörkt när jag steg av bussen, endast jag och en morgonpigg stavgångare verkade vara vakna. Jag traskade ner till forsen och började plocka fram grejerna i mörkret. Jag använde en lite för stor bländare, men jag fick till det hyfsat. Får återvända dit när det är finare väder. Då ska jag ägna lite mer tid åt komposition också.

Efter att ha fotat forsen ett tag begav jag mig in mot skogen lite. Promenerade en stund och tog mig upp på ett litet berg, där jag satte mig och fikade med hembakade vaniljdrömmar. Det var mycket liv däromkring, fåglar som sjöng höga toner som skar lite i örat. Jag tog en bild på en av dem, så gott jag kunde (för de var en bit bort). Senare skulle jag få bekräftat att mina misstankar om arten var korrekt; kungsfåglar. Sverigeobs nummer 41.

Efter fikat gick jag lite vilse, irrade nog omkring i en halvtimme minst innan jag hörde forsen och hittade rätt igen. Jag började traska tillbaka, och när jag kom till forsen så stod där en liten strömstare(nummer 42!) som knixade och neg intill vattnet. Upp med kameran igen. Jag kopplade fast 70-200:an och 2x-converten och tog ett gäng bilder. Ljusförhållandena var ganska usla och det blev inte helt skarpt, så det blev inga mästarbilder. Men som sagt, jag får ta och återvända!

1 kommentar:

Malin sa...

Misen! Sa himla fina bilder! Du ar sa duktig. Karlek!