söndag 19 augusti 2012

Ännu ett djurparksbesök...

Ja, det har blivit mycket djurpark i år, och då har jag ändå kursen på Nordens Ark kvar!

Visst trivs jag allra bäst i naturen, men sommaren har inte riktigt blivit som jag hade tänkt. Jag inväntar hösten med sina vackra (och inte lika tidiga) morgnar.

För några veckor sedan var jag i Eskilstuna på Parken Zoo. Egentligen vet jag inte vad jag tycker om att ha så mycket djur på det där sättet i hägn. Men i Sverige är vi betydligt duktigare än i till exempel Barcelona, där man fick en klump i magen av att se hur små och kala hägn djuren hade.

Djurparker fyller ju också funktionen att lära människor hur naturen fungerar. Kanske sås det små frön av intresse att ta hand vår värld och dess mångfald hos de barn som besöker dessa ställen. Jag hoppas det i alla fall.1 kommentar:

Kungsfiskaren sa...

Hej Marie!
Underbara bilder och jag instämmer med dina tankar om djurparker mm. Är själv och fotar jätte mycket i den miljön och ibland blir man bara så ledsen. Men här i Sverige är vi ju jätte duktiga med att ta vara på våra parkdjur. Precis som du skriver så får vi se dessa djur som en typ av ambassadörer som förhoppningsvis gör livet lättare för de vilda.
Ha en fin vecka!
/Ingemar