onsdag 8 augusti 2012

Ett par dagar längs Roslagsleden

Helgen kring den 28 juli begav jag och min fantastiske sambo ut på ett litet äventyr på Roslagsleden. Planen var att gå från Wira bruk till Brottby, men vi kom inte riktigt så långt.

Vi började vid Wira bruk mitt på dagen då solen gassade rätt ordentligt. Dåligt tajmat med sommarens varmaste dag, tyckte vi och anade inte hur rätt vi hade. Det var en trevlig etapp fram till Oppsjön, förutom en bit som var rejält igenväxt (tydligen var det någon som ägde marken som inte var helt överens med att leden gick därigenom).

Vindskyddet vid Oppsjön var snarare Vindskyddet vid Oppträsk. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Mycket vass och växtlighet och inte så mycket sjö. Detta hindrade dock inte de miljontals mygg som hade kläckts den varma dagen till ära. Vi fick upp en fin eld som höll dem borta ett slag, men så fort den falnat kom de tillbaka. Vi genomled en natt av ständigt surrande och bitande. Jag fick inte mer än en timmes sömn. Men det var mysigt att höra en sångsvanekör i den tidiga gryningen! Om den bara inte hade ackompanjerats av myggen...

Dagen därpå bestämde vi oss för att vi inte kunde gå igenom en sådan här natt till. Vi skulle egentligen sovit i vindskydd igen, men Björn föreslog att vi kunde gå en halvmil till Domarudden och spendera resten av dagen där för att övernatta i en av deras stugor. Med drygt hundra myggbett som kliade så att jag blev tokig kunde jag gå med på den idén.

Dagen vid Domarudden var väldigt mysig, vi hade fint väder (lite svalare än dagen innan pga nattens regn). På kvällen lagade vi nudlar med makrillfiléer i trangiaköket och tittade ut över vattnet där det sakta började skymma. Någon rodde en fiskebåt över den stilla ytan. Mys!

Morgonen därpå började med ett morgondopp från bryggan. Sommarens första dopp, ljuvligt!

Efter frukost begav vi oss hemåt. Jag var en smula besviken över att vi gått en så kort sträcka, men ändå himla nöjd med hur fint det hade blivit ändå.

Jag hade med mig den lättare kameran, mest för att dokumentera vårt lilla äventyr.Inga kommentarer: