onsdag 4 september 2013

Fotokurs med Tom Svensson på Nordens Ark -igen.

Det är lätt att bli återfallsförbrytare när det gäller Tom Svenssons workshops på Nordens Ark. Det är så fantastiskt roligt att komma dit och få chans att ta fina bilder på djuren samtidigt som man umgås med härligt folk. Det går bara inte att motstå.
Den här gången var minst lika bra som den förra. Både tigerungar och snöleopardungar finns för tillfället på Arken. Det är en sådan upplevelse att få se dessa djur så nära och kunna fota dem i fint ljus före och efter ordinarie öppettider! Det är tungt att inse att många av djuren kanske inte finns kvar i det vilda om 30 år. Vad kan vi göra för att hjälpa dem? Vi som inte finns på plats kan alltid hjälpa till att sprida budskapet. Sprida information. Sätta press på politiker genom att säga stopp. Ju fler vi är desto mer hörs och syns vi. Det handlar inte bara om "gulliga djur som försvinner". Det handlar om hela ekosystem som hamnar ur balans. Jag vet att jag skrev ungefär likadant sist, men det tål att sägas flera gånger!

Mycket tankar går genom huvudet efter en sådan här workshop. Det tycker jag ger ytterligare en dimension till det man får ut av den, utöver lärdomar om fotografi och minnen av god mat och fina upplevelser i förträffligt sällskap.

Bilder blev det också, förstås.

2 kommentarer:

Klas sa...

Oj,oj. Vilka bilder det blev! Hade dessa varit tagna ute i det vilda hade åtminstone jag sålt mina pinaler och försökt syssla med något annat. Det finns ju inget kvar att bevisa...Alla är fantastiska men tigerögat mutade in en plats nånstans mellan hjärtat och halsgropen. Det enda som biter på tjuvjägarna och som vi vanliga dödliga kan göra något åt är väl det gamla vanliga. Konsumentmakt. Köp inga produkter med ingredienser från vilda djur! Själv är jag otroligt besviken på den kommers som av allt att döma ännu få pågå i Sydostasien.
/ Deerhunter

Hamsterkatt sa...

Tack så hemskt mycket för din fina kommentar, Klas! Själv tycker jag att dina bilder är helt fantastiska, du är bra på att fånga stämningar och dina underfundiga texter ger alltid bilderna en extra dimension.
Jag håller med dig fullt angående det här med konsumentmakt. Jag skulle väldigt gärna vilja nå ut till Sydostasien och "banka lite vett i dem".