lördag 23 november 2013

Tanzania 2013 - Del I: Lake Manyara.

Nu är jag hemkommen från Tanzania. Det har varit en intensiv resa med fullt upp mest hela tiden, men det har varit otroligt kul. Kroppen och hjärnan har fortfarande inte tagit igen sig, trots över elva timmars sömn inatt. Jag har dock hunnit gå igenom de flesta av bilderna, det är svårt att hålla sig ifrån att ta fram dem på datorn!
Efter första natten i Arusha (den där första magiska natten då man inser att man är framme vid destinationen och har hela äventyret framför sig!) begav vi oss mot Lake Manyara. Under bilresan kom alla minnen smygande tillbaka; de skumpiga vägarna, dofterna, människorna, husen, boskapen... Härligt.
Lake Manyara var nytt för mig, så jag var förväntansfull. I den täta skogen såg vi silverkindade hornkorpar (silvery-cheeked hornbill) nästan överallt. Förunderliga fåglar med ett uråldrigt utseende. Där var också en massa apor; babianer och gröna markattor. Dagens game drives avslutades med en otroligt fin stund med en liten hjord elefanter som badade i en pöl vid sidan av vägen. Det kändes magiskt att få vara publik till ett sådant skådespel, vi stannade ända tills de badat klart och begav sig iväg.2 kommentarer:

Klas sa...

Kors ! Så mycket läsning, så mycket bilder. Allt detta har stått och laddat upp en god stund på jobbdatorn. Bäst att ta det hela i småportioner.
De här inledande bilderna är riktigt bra, tycker jag. Sista en riktig pärla som säkert kan användas i många sammanhang. Du lägger fokus exakt rätt på djur väl uttecknade i fina kompositioner. Och då gillar jag elefanter mer än mycket annat.
/ Deerhunter

Hamsterkatt sa...

Det du säger om mina bilder gör mig väldigt glad! Jag ser själv hur jag utvecklats de senaste två åren och det känns väldigt fint att det uppskattas. Hårt arbete och passion ger tydligen utdelning!