lördag 11 januari 2014

Välkommen snö!

Äntligen kom det lite snö och kyla och jag får åter höra snön knarra under skorna när jag är ute.
Ljuset piggar verkligen upp och det doftar så friskt.
Idag tog jag mig till Råstasjön för att se om det kunde finnas något roligt att fotografera. Jag var peppad och på gott humör, och det blev en del bilder ändå. Jag spenderade en hel del tid med att titta på en fiskande häger. Fotoförutsättningarna var väl inte strålande just där den satt, men det är lite trollbindande att iaktta deras jaktteknik.

Vid fågelmatningen gjorde rådjuren sin vinterpremiär och jag lyckades få några bilder på dem med, när de försiktigt smög fram i ett par minuter. Två honor med varsitt kid.

Att få uppleva så mycket vilt djurliv på så nära håll i förorten är verkligen fint. Jag hoppas verkligen att bygget vid sjön stoppas eller begränsas kraftigt, det är ren galenskap att exploatera den här miljön.


3 kommentarer:

Gunilla Bäck sa...

Väldigt snygga bilder. Ha en fin helg!

Klas sa...

Kanske du inte fotograferar naturen så ofta. Men du gör det verkligt bra. Näst sista en höjdare i min smak och jag ser att din gråhäger fick ett litet, men dock napp. På mina bilder kommer de bara upp med mossa och kvist. Hoppas sjön bevaras för eftervärlden. Den ger huvudstan fin silverkant på fågelskådarkartan.
/ Deerhunter

Hamsterkatt sa...

Tack Gunilla! Ha en fin dag, du med!

Tack återigen Klas för dina fina ord. Jag försöker komma ut så ofta jag kan, det är dock inte alltid kameran är med. Kul att du gillar bilden på rådjuret, jag gillar den själv väldigt mycket.
Ja, hägrar är jag ju bortskämd med som bor i Stockholm, men detta var bara andra gången jag fick se en fiska inom fotodistans. Den lyckades få fisk i 70% av fallen, värre var det med min D800E att hänga med i de snabba dykningarna.