söndag 16 februari 2014

Natursidan.se firar 1 år!

Natursidan.se har nu varit uppe i ett år. Det skulle såklart firas! Erik Hansson, Natursidans engagerade grundare bjöd oss medarbetare med på fin en tur till Kittan och Gysinge. Alla hade inte möjlighet att följa med, men vi blev ett litet gäng ändå.

Vädret var inte riktigt på vår sida, men det var ändå en väldigt lyckad tur. Vid Kittan fick vi se svartmes, tofsmes, talltita, talgoxe och blåmes och efter en stund kom även två lavskrikor förbi. Flera av oss hade aldrig sett lavskrika förr! De stannade inte särskilt länge men vi var väldigt glada att vi fått se dem. På vägen tillbaka till bilarna såg vi dessutom en kungsörn segla bortom hygget! Dagen hade börjat väldigt bra, om än lite blåsigt. När vi började köra mot Gysinge kom det snöblandade regnet, men vi lät oss inte nedslås av det.

Väl framme vid forsen gjorde vi upp en eld och grillade korv medan vi spanade på strömstararna i snörusket. Det var väldigt trevligt att sitta i vindskyddet och umgås.
Efter lunchen delade vi upp oss, några ville stanna vid forsen och andra ville leta hackspettar. Jag följde med hackspettsgänget. Vi såg bara en större hackspett, men vi blev glatt överraskade när fick vi se en utter röra sig på andra sidan stranden! En riktigt häftig upplevelse!

Vi sammanstrålade strax efter 16 för gemensam bakluckefika innan vi begav oss hemåt. Erik hade bakat kakor och muffins åt oss! Ett mycket fint avslut på en lyckad dag!

P.S. Natursidan har en 1-årsjubileumstävling där man kan vinna fina naturböcker. Kolla in den! D.S.

1 kommentar:

Klas sa...

Näst sista på ekorren känns ju helgjuten. Har heller inte någonsin sett lavskrikan och det kan man ju förstå av din bild där den verkar käka snö/is. OK, jag tror jag fattar att den inte gör så. Men fotografiska bilder ljuger väl aldrig ?
/ Deerhunter