lördag 24 mars 2012

Ndutu

Morgonen i Ndutu började fint, vi fick se våra första hyenor. Ganska fina djur ändå, på sitt eget sätt. Jag måste säga att de, lite oväntat, blev en av favoriterna.
Dagen blev sedan bara bättre. Vi såg unga lejon som lekte, precis som katterna här hemma. Efter det fick vi bevittna en halvt engagerad jakt, troligtvis i utbildningssyfte. En liten gnuunge hade kommit bort från sin mamma och utgjorde ett passande byte. En ung lejoninna jagade den lite slött (de hade just ätit) medan hennes mamma tittade på. Efter en stund kom gnumamman springande och hämtade sin unge, och lejoninnan fick skamset återvända.

Den här dagen var nog en av de bästa, det var väldigt fascinerande att se så mycket socialt samspel mellan lejonen. Det var som att vara med i en BBC-dokumentär.
Vi övernattade på Ndutu Safari Lodge, ett himla fint ställe med halvt tama genetter (tyvärr fick jag ingen bild på dem) och en manager med en fantastisk livshistoria.

Dagen efter fick vi se ännu mer lejon, en hona med tre ungar! Och de här två dagarna hade vi också en väldigt tur med vädret fotomässigt sett, då det var mulet och vi slapp det hårda och besvärliga solljuset.

1 kommentar:

tove sa...

så otroligt vackra bilder!
/ stolt kusin