söndag 25 mars 2012

Serengeti, del 1

Boendet på Serengeti var resans bästa, i två nätter bodde vi på ett tältcamp mitt i nationalparken. Det var verkligen en upplevelse. Vi blev väldigt väl omhändertagna, särskilt fint var det att få en skål nypoppade popcorn framför lägerelden på kvällen. Aldrig har popcorn smakat så gott!

På väg in i Serengeti fick vi se en elefantunge få hjälp och stöd av sin hjord att ta sig ner och uppför ett dike. Det var väldigt fint att se hur mamman lade sin snabel på ungens huvud efter att den lyckats ta sig förbi hindret. Som jag skrev i förra inlägget; det är himla fint att se djurens sociala beteende.
Vidare fick vi se en massa saker; Hyenor, TRE leoparder, bortkomna gnukalvar, några sekunders gepardjakt, och sist men inte minst migrationen. Vi hade turen att hamna mitt i alltihopa, det var otroligt mycket gnuer. Ända bort till horisonten var det prickigt av djur.
Jag ska nog posta några fler bilder från Serengeti, men jag börjar med dessa:

1 kommentar:

Frida sa...

Underbara bilder Marie!
Jag gillar särskilt bufflarna i Tarangire, morgonhyenan i Serengeti, giraffporträttet och kraterlejonen och såklart vår vackra leopard som vi kämpade för!

Måste ännu en gång tala om hur glad jag är att du och Björn följde med. Såååå roligt att kunna dela detta med er!

Många kramar.