tisdag 20 mars 2012

Tarangire

Det finns så tokmycket att berätta att jag inte vet var jag ska börja...
Jag försöker att ta alltihopa någorlunda kronologiskt, helt enkelt.
Första natten spenderade vi i Arusha, och kvällen innan hann vi bekanta oss med det som skulle visa sig vara ett riktigt trevligt resesällskap. Det blev väl lite sådär med sömnen. Det var mycket som gick runt i huvudet, trots att jag ännu bara fått ett par timmar att skaffa mig intryck på. Och det dessutom i Afrikas becksvarta nattmörker.

Morgonen därpå gav vi oss av till Tarangire. Innan hade vi såklart fått frukost; bland annat färsk frukt och färskpressad juice som smakade tio gånger mer och bättre än hemma.

Det första vilda djur vi ser (förutom ett par zebror på avstånd när vi körde från Arusha) är en ståtlig gepard på en liten kulle. Vi hade knappt kört igenom gaten till Tarangire, och så satt den bara där och poserade snällt. Det var en märklig känsla. När den sedan dessutom rörde på sig insåg jag att DET ÄR EN RIKTIG, VILD GEPARD SOM BARA GÅR DÄR INFÖR MINA ÖGON. Otroligt.
Vidare hade vi en fantastiskt fin dag, vi fick se elefanter på riktigt nära håll och en massa annat.
Tarangire var mycket vackert, jag som älskar träd blev väldigt förtjust i de stora baoabträden. Om man inte varit bunden till bilen hade man kunnat knalla runt och ta hur många fina landskapsbilder som helst.

Att vakna på morgonen och hitta färskt elefantbajs utanför är också en märklig känsla. Och att se sin första leopard. Det var två omtumlande dagar och det skulle bara bli fler sådana.

2 kommentarer:

malinsystern sa...

Misen! Vad underbart fint ni verkar ha haft det. Det later helt magiskt! Och vilka enastaende bilder du tagit!! Karlek!!

Anonym sa...

Fantastiska bilder...suckar av hänförelse!!
Ser verkligen fram mot att få se mer!!!

Steffe