lördag 19 januari 2013

Årets vackraste dag.

Vilken dag det har varit i Stockholm idag! Kring 15 minus, säkert kallare. Jag åkte till Skansen för att få några fina vinterbilder på lodjuren, men jag borde ha tagit en normalzoom istället och åkt till Skeppsholmen eller Ulriksdal. Världen var kyligt blåtonad, det glittrade i träden och vattnet rök. Till och med luften glittrade av små, små kristaller som sakta föll mot marken. Det var magiskt.

Men, man får göra det bästa av det man har. Jag spenderade tre och en halv timme på Skansen, men jag fick ta en paus i mitten för att gå in och värma kameran. Autofokusen blev seg av kylan.

Det var en alldeles ljuvlig dag, knappt något folk och helt sanslöst vackert. Lodjuren var svårfotade, som alltid. Det är svårt med perspektivet. En av ungarna var i alla fall snäll och klättrade upp i ett träd så man fick honom i höjd med kamera. En kort stund i alla fall, jag hann bara ta två bilder innan han klättrade ännu högre.

3 kommentarer:

Kungsfiskaren sa...

Hej Marie!
Åh, vilka enastående bilder du "fick" i det kalla vädret. Jag smälter av dina lodjursbilder, de är ju så fina. Lodjuret måste ju vara ett av våra vackraste djur här i Sverige. Så nu blev man sugen på att åka till Skansen för första gången i sitt liv..
Ha en fin söndag!
/Ingemar

Hamsterkatt sa...

Tack så hemskt mycket, Ingemar! Jag blir verkligen jätteglad av att höra att du tycker om mina bilder!
Men visst är de otroligt vackra. Du har ju sett lodjur i det vilda och till och med fått bild på den!
Skansen är fint, och de tar bra hand om sina djur även om jag kan tycka att vissa har det lite trångt. Du har ju Nordens Ark i närheten av dig, den platsen tycker jag slår högre, även när det gäller ur fotosynpunkt.
Ha en fin söndag du med!

Malin sa...

AH vad vackert Misen!! Du ar SA duktig! Love you!