lördag 26 januari 2013

Gärdsmygar och vattenrallar.

Efter en intensiv jobbvecka var det knappt så jag orkade bege mig ut i morse. Men ut kom jag. Det är skönt att börja en dag ute, och vintern är ju så himla fin nu. Idag var det kanske inget kanonväder, men det var full fart på fåglarna. Det blev som vanligt en tur till Råstasjön.

Som alla som fotar vilda djur och fåglar vet så är det inte alltid man kommer hem med en bild man är nöjd med, eller ens en bild överhuvudtaget. Idag var det lite så. Ändå hade jag en så trevlig morgon att jag var ute i tre och en halv timme. Trevligt folk och trevliga fåglar kring sjön. Jag försökte få bilder på de två, i rubriken nämnda, arterna men det gick sådär. Den ena är kvick och den andra rör sig på marken bland snåriga grenar. Men jag fick se dem båda ordentligt på nära håll och det var fint.

Lite bilder blev det i alla fall.

2 kommentarer:

Nattugglans Foto sa...

Mycket vackra bilder jag tycker du ska vara riktigt nöjd med.Både gärdsmygen och vattenrallen kom ut riktigt fint.Verkar vara ett trevligt ställe att besöka och vattenrallen ser ju riktigt cool ut.Aldrig sett.
//Kicki

Hamsterkatt sa...

Tack Kicki! Ja, vattenrallen är en lite ovanlig fågel, inte lätt att se. Men vid Råstasjön om vintrarna är de en sevärdhet, folk matar dem med leverpastej och de är relativt oskygga. Du har ju å andra sidan en stationär tornfalk hos dig, en sådan skulle jag gärna vilja se!