söndag 13 januari 2013

Söndagmorgon vid Råstasjön.

Råstasjön igen.

Efter gårdagens "besvikelse" kändes det bra att ta ett mer säkert kort idag. Egentligen skulle jag göra ännu ett försök på nötkråkan, men så blev det alltså inte.

Jag tycker om att åka på morgonen, även om det egentligen är alldeles för mörkt då för snabba slutartider. Jag fick pressa iso:t upp till 2000, men ibland kan jag nog tycka att upplevelsen går före en brusfri bild.

Det var roligt att äntligen få rådjur på nära håll. Tidigare har jag bara mött rådjur vid min egna vintermatning men de har aldrig kommit närmre än 10 meter. Det var himla fint att se dessa fina djur!Jag lyckade också få en bild som jag har velat ta sedan jag såg Roy Mangersnes helt sanslöst fantastiska bilder under Vårgårda Naturfotofestival i höstas. Motivet är en "enkel" björktrast, men ändå...

3 kommentarer:

Nattugglans Foto sa...

Helt FANTASTISKA bilder fick du på rådjuret.Märks inte alls att du har högt ISO.
Ekorrbilden är jättefin den med och björktrasten en riktigt häftig bild.
Duktig fotograf är du!!!
Ett litet tips.Ta gärna bort ordkontrollen.Jag blir galen på dem ;))
//Kicki

Hamsterkatt sa...

Tack så jättemycket, Kicki! Jag har en Nikon D700 som klarar brus ganska bra, men den är inget mot vad de nyare kamerorna klarar av.

Ah, jag ska ta bort kontrollen. Jag administrarar ju ändå alla kommentarer manuellt. =)
/Marie

Kungsfiskaren sa...

Hej Marie!
Ja, så otroligt fina bilder du fick på rådjuret. Tänk så vackra dom är, iso 2000 var ju absolut inga problem. Förstår att du har varit sugen på att göra en sådan björktrast bild. Ibland så behöver det inte vara så exklusivt, det räcker gott och väl med en trast. Härligt när man vet i huvudet hur man vill ha bilden och har dessa ramar att arbeta utifrån.
Ha en fin vecka!
/Ingemar